PIMA Cotton

Den bomuld, der er brugt i flere af vore styles, er fremstillet i noget af verdens fineste bomuld = “PIMA Cotton”, som er ekstra lange fibre fra bomuldsplanter, der kun gror i bestemte dele af verden (Ægypten, Peru og det sydlige af Nordamerika), hvor klimaforholdene muliggør udviklingen af denne unikke fiber.

PIMA er navnet på den indianer-stamme, som oprindelig startede med at dyrke denne plante. Kun 3 % af jordens samlede bomuldsproduktion er godkendt som PIMA-cotton. Egenskaberne, som karakteriserer produkter, der er lavet i PIMA-cotton, er en optimal performance i:

Softness: De ekstra lange fibre skaber blødere og finere materialer der giver et mere smidig “fald” og en mere skinnende overflade, der har mindre tilbøjelighed til ”pilling”. Farve: Fiberens unikke massefylde og vægt betyder at materialet vil modtage farvestof mere ensartet og dermed få en dybere og længerevarende farve. Holdbarhed: PIMA-cotton er stærkere end normal bomuld og materialerne får dermed en større slidstyrke og vil holde sig flottere i længere tid, selv efter mange gange vask.